fbpx

Solstițiul de vară 6019 A:.L:.

Un parcurs plin de realizări pentru Marea Lojă de Studiu al Artei Regale, cu un progres vizibil pe tot parcursul anului masonic 6019,  a avut la final o ceremonie pe măsură. Un moment cu o puternică încărcătură emoțională a sensibilizat Frații care au participat la Ținuta ce a avut loc sâmbătă, 22 Iunie, la Castelul Arcuș din județul Covasna .

În prima parte, după aprinderea luminilor, au fost înscăunați trei Venerabili Maeștri: la Or:. Zalău R:.Fr:. Hârza Călin va conduce lucrările R:.L:.  Zalmoxis de Ritualistică și Cercetare, R:.Fr:. Ion Corcodel – R:.L:. Steaua Moldovei la Or:. Chișinău și R:.Fr:. Francesco Reitano – R:.L:. Sette Savi in Calabria, Italia.

După emiterea patentelor celor trei ateliere de lucru a urmat ritualul de celebrare al solstițiului de vară, ce marchează închiderea anului masonic. Presărat cu simboluri și alegorii ce stimulează cele mai pure gânduri, această a doua parte a trezit sentimente sublime de gratitudine pentru M:.A:.A:.U:., de dragoste pentru Frații noștri și de respect pentru viață, natură și lumină. Marele Maestru P:.R:.Fr:. Vrânceanu Silviu a susținut un discurs, după care Frații de pe Coloane și de la Or:. au luat cuvântul transmițând felicitări, sfaturi și explicații asupra principiilor pe care Masoneria le promovează.

La a XII-a aniversare a activității structurii noastre  sub denumirile U:.M:.S:.O:.I:. –  M:.L:.S:.A:.R:., Orientul a fost împodobit de Tree of Grand Masters of Grand Lodge of Royal Art Studyun triunghi al Marilor Maeștrii din Trecut în persoanele Prea Respectabilor Frați: Panaite Ion, Bobocea Laurențiu și Cojan Sorin. Aceștia și-au adus fiecare aportul în dezvoltarea Marii Loji,  iar pentru asta le suntem recunoscători, fără ei nu ajungeam aici, fără munca lor poate nu eram deloc în paginile de istorie ale Masoneriei, așa cum o facem astăzi.

Nu doar FF:. din România, ci și cei din Spania, Italia, Serbia, Muntenegru, Ungaria și Republica Moldova au luat cu toții parte în lanțul de unire care, devenind din ce în ce mai puternic, ne reconfirmă calitatea de Universalitate a Ordinului Nostru.

 

Cu spiritul mai aproape de M:.A:.A:.U:., în urma Ținutei ce a reușit să ridice vibrația colectivă, Frații noștri au continuat acest eveniment festiv cu un bal în frumoasa locație de la Panoramic Boutique Hotel, unde au participat și partenerele. Aici am fost încântați de un recital de muzică clasică interpretat de Quartet Laudate, precum și de Clasical Singers, o formație alcătuită din sopranele Sebestyén-Lázár Enikő și Babos-Szélyes Margit și tenorul Oláh Badi Alpár.

In acest cadru, Fratele Hârza Călin a lansat un nou volum intitulat “Farmazonul Francmason”, carte ce vine ca “o propunere de rectificare spirituală” așa cum spune însăși autorul. Programul artistic select, potrivit unui astfel de eveniment, a fost condimentat de discursuri ale câtorva Frați, astfel că toți cei prezenți au rămas cu un gust plăcut, mulțumiți de hrana spirituală pe care au primit-o cu ocazia Solstițiului de vară.

Totul a fost posibil cu organizarea minuțioasă și implicarea din partea R:.L:. Kós Karoly, pentru care Marea Lojă de Studiu al Artei Regale își exprimă cu această ocazia mulțumirile. Fraternitatea își spune cuvântul și întru Gloria Marelui Arhitect al Universului, avem parte de ea. Uniți putem face lucruri mărețe, sprijinindu-ne la nevoie putem depăși orice obstacol și tolerând greșeli – urmărind însă dreptatea și adevărul putem ajunge la echilibrul din centrul cercului. Ne dorim ca următorul an să fie și mai prosper, cu cat mai multe realizări pe plan Masonic si cu cât mai mult impact în societate.

Scroll to top