fbpx

Sfântul Ioan de Vară 6020 A:.L:.

Sambăta de 20.06.6020 A:.L:. a adunat la Castelul Templierilor din Vălișoara, jud. Alba, Frați veniți din toate colțurile țării pentru a celebra Solstițiul, Sfântul Ioan de Vară și momentul care a marcat simbolic închiderea Anului Masonic.

Solstițiul de vară este o sărbătoare a întoarcerii la Lumină și ne amintește cât de puternică este Lumina din interiorul fiecăruia dintre noi și de întregul potențial al Luminii noastre individuale, precum și al conștiinței unite sau al conștiinței christice (simțul cosmic al unității). Solstițiul este un prilej a ne trezi conștiința, de continua calea iluminării, ca simbol omnipotent al ascensiunii și triumfului final al Luminii asupra întunericului.

R:.L:. Horea nr. 47, Or:. Cluj-Napoca a fost gazda evenimentului care s-a desfășurat în vecinătatea castelului, într-un superb cadru montan, pe platoul muntos din preajma celor 12 morminte dacice atestate istoric.

Ținuta rituală a fost urmată de spectaclolul  “Ofrandă focului”. Sub atenta supraveghere a celebrului actor Ioan Isaiu,  s-a desfășurat “Jocul ielelor”, un moment artistic cu o simbolistică profundă în folclorul românesc. Decorul a fost asigurat torțe, focuri de tabără și muzică folk prin bunăvoința renumitului artist, Emeric Imre, care ne-a încântat cu piese din repertoriul său.

Seara s-a încheiat cu nelipsita agapă ritualistică, unde Frații s-au putut bucura de o masă bogată organizată în stil cavaleresc.

Scroll to top