fbpx

Scopul Francmasoneriei

Scopul Francmasoneriei este de a crea oameni liberi si de bune moravuri. Ca mason, scopul tău este să devii din bun mai bun, să-ţi întăreşti personalitatea, să-ţi cultivi morala şi spiritualitatea, să-ţi lărgeşti orizontul minţii. Francmasonii lucrează ritualuri, simboluri și mituri. Prin intermediul lor, aceștia învață să fie raționali, să își dezvolte imaginația, gândirea, dragostea față de semeni, să devină mai spirituali, să dorească perfecționarea continuă și să aplice toate cele învățate în societate. Masoneria cultivă principiul responsabilităţii şi al moralităţii şi îi încurajează pe francmasoni să urmeze şi în viaţa de toate zilele lecţiile învăţate în timpul ritualurilor.
Datoria unui mason este de a participa regulat la Lucrări, exceptând cazurile excepționale care îl împiedică să fie prezent (cum ar fi: programul de la locul de muncă, starea sa de sănătate sau îndatoririle față de familie). Participarea la Lucrări nu este o obligație trasată prin regulamente. Un adevărat Frate vede convocarea sa ca pe un mare privilegiu, ca pe un prilej de a învăța lucruri noi, de a se revedea cu ceilalți Frați și de a a-și însuși și a duce mai departe învățăturile și tradițiile masonice.
Această muncă este grea, necesită sacrificii și presupune asumarea responsabilității de către fiecare membru al Ordinului. Putem afirma faptul că în prezent, scopul nostru nu este pe deplin atins, însă prin voia M:.A:.A:.U:. putem crea o lume mai bună bazată pe principiile enumerate mai sus.

Scroll to top