fbpx
Asociatia Pro Teatru

Masoneria în sprijinul activităților culturale

Noi, toți frații Francmasoni, o dată cu inițierea noastră, ne-am asumat o direcție înspre elevarea rațiunii, înspre cizelarea comportamentului și consolidarea valorilor altruiste. Acest val al schimbării în bine, pornit de la dorința animată de acțiunea individuală, capătă putere atunci când ajunge la o manifestare colectivă.

Activitățile culturale, precum și acțiunile menite să contribuie la emanciparea omului, reprezintă în continuare pentru noi un pilon important în baza căruia viziunea și ideile noastre se transformă în concret. În acest sens, pentru a aduce cultura românească cu un pas mai aproape de progres, Marea Lojă de Studiu al Artei Regale a sponsorizat Asociația Pro Teatru din Zalău, contribuind astfel la oportunitatea celor interesați să își consume pasiunea într-o nouă sală de spectacol.

Sprijinim în permanență ridicarea standardului cultural, însă pentru Asociația Pro Teatru, acesta a devenit un scop in sine. Membrii asociației au organizat în primul an de la înființare nu mai puțin de 54 evenimente distincte, într-un oraș în care evenimentele cultural-teatrale erau organizate cu bani publici de 4-5 ori pe an. Donația făcută de M:.L:.S:.A:.R:. este menită sa faciliteze drumul spre diversificarea teatrului în spațiul românesc și mai ales înspre îmbogățirea populației cu o paletă largă de experiențe dobândite prin intermediul artei.

De la progresul pe care fiecare persoană, fiecare Mason îl caută, până la construirea unei societăți mai bune pentru urmași noștri, este distanță mare, însa cu devotament și bunăvoință putem face pașii necesari pentru a mai scurta acest drum. Arta este ca o unealtă folosită de oameni pentru a împărtăși idei, stări și sentimente – precum vântul produce mișcări ale apei mării, la fel și actele de cultură pot pune în mișcare cugetul iubitorilor de artă.

Asociatia Pro Teatru

 

Scroll to top