fbpx
Fara carte nu ai parte

Fără carte nu ai parte – eveniment caritabil

Cât de mult poate infuența un zâmbet starea noastră? Mai ales atunci când el se citește în ochii unui copil, al carui suflet scoate la suprafață o fărâmă de bucurie – o bucurie sinceră pentru viață. Asta am simțit cu toții – un val de energie pozitivă, speranță și veselie, pornit de la copiii minunați de la câteva centre de plasament din județul Brașov, ne-a ridicat vibrația sâmbătă 17-08-2019. Am învățat împreună cu ei, am zâmbit și… sperăm noi, am reușit să le transmitem puțină încredere atât în oameni în general, cât și în forțele proprii și mai ales în educație. 

Dacă în diverse împrejurări nefavorabile, unii oameni considera că abandonarea unui prunc este necesară, noi, indiferent de circumstanțe, credem că este datoria fiecarui om să își ajute semenii, să sprijine tinerii și să contribuie la formarea lor profesionala; toate acestea doarece suntem cu toții animați de dorința unei societăți mai bune, unui viitor mai prosper – realizabile, bine înțeles… doar prin implicare. 

Un gest mic din partea noastră, a fost primit cu brațele larg deschise. MLSAR Association a organizat un eveniment caritabil prin care a oferit oportunitatea unui grup de copii orfani, cu vârste cuprinse între 10 și 15 ani, de a lua parte la diferite activități: jocuri, oratorie – în care copiii au invățat că “fără carte nu se poate”, atelier gastronomic unde au invățat să își prepare singuri pizza. Tot în cadrul acestui eveniment, le-am prezentat cum se acordă primul ajutor, o demonstrație de arte marțiale, cu Sensei Liviu Tabacaru – campion mondial și nu în ultimul rând, le-am explicat cât de importantă este igena. 

Nici cadourile și nici activitățile nu ii pot încălzii suficient, acești copii vor intra în curand în lumea adulților cu un mic dezavantaj la start față de noi ceilalți. Îi lăsăm în urmă și ne continuăm cursa? Sau le întindem o mână de ajutor, mergem împreună pe un drum presărat de pomi ai cunoașterii, ințelepciunii și fericirii. Cu acestă ocazie, ne-am propus să plantăm o sămânță a dorinței de studiu, a altruismului și a bunăvoinței, pe acest drum al viitorului, către care toți călătorim fără excepție.

Scroll to top