fbpx

The Grand Master’s speech

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Iubiți Frați în funcțiile și demnitățile voastre,

Începând de astăzi începem un nou capitol din istoria M:.L:. S:.A:.R:. . În ultimii trei ani ați fost martori la o serie de evenimente de anvergură care au marcat existența noastră și ne-au consolidat imaginea atât la nivel național cât și internațional. Toate acestea au fost posibile numai prin muncă și perseverență. Întrucât munca unui mason nu se oprește niciodată, fiecare dintre noi avem datoria să ne aducem aportul la realizarea Marii Opere, după planul și voia M:.A:.A:.U:. .

Demnitatea de Mare Maestru ce mi-a fost acordată este o provocare, atât din prisma strategiei de viitor pe care sunt pregătit să o implementez cât și a oportunităților pe care Marea Lojă le deține. Experiența pe care am dobândit-o de-a lungul anilor în Francmasonerie și sprijinul acordat de către frați îmi conferă calificarea necesară pentru a conduce destinele Marii Loji. Acestea fiind spuse, îmi iau angajamentul în fața voastră, Frații mei, că voi acționa cu înțelepciune în deciziile viitoare.

Aștept implicare și susținere în îndeplinirea obiectivelor asumate, respectiv păstrarea si respectarea regulamentului Marii Loji de Studiu a Artei Regale.

De asemenea, în ultima perioadă, datorită notorietății de care ne-am bucurat am fost abordați de nenumărate Mari Loji din țară și din străinătate în vederea relaționării și semnării de tratate de prietenie. Vă asigur că M:.L:. S:.A:.R:. va fi deschisă colaborării cu alte entități masonice, însă voi avea în vedere ca aceste relaționări să fie demarate doar cu Obediențe care practică o Masonerie justă și perfectăce împărtășesc aceleași valori și principii.

Nu în ultimul rând, noi ca masoni avem datoria de a ne implica și de a schimba în bine societatea în care trăim. În acest sens, am în vedere organizarea de acțiuni de voluntariat cum ar fi: acțiuni de împadurire a ariilor defrișate, donarea de sânge sau diverse prezentări în interiorul universităților cu scopul de a îndemna tinerii către studiu și pentru a-i familiariza cu gândirea masonică modernă.

Mă bazez pe sprijinul vostru necondiționat și sunt sigur că împreună vom reuși să ne îndeplinim toate obiectivele.

 

Unirea face puterea! Am zis!

 

Vrânceanu Silviu Alin – Mare Maestru

Scroll to top