fbpx
Convent Masonic International

Conventul Ordinar (6017)

Solstițiul de vară este o sărbătoare importantă în calendarul masonic și un bun prijlej pentru a ne reuni în fraternitate sub îndrumarea M:.A:.A:.U:. Păstrând tradiția, M:.L:. S:.A:.R:. a reușit să adune între 20 si 21 iunie 6017 A:.L:. Frați din mai multe Obedinețe din țară, și nu numai, pentru a celebra Conventul Ordinar și Sfântul Ioan de Vară. La acest eveniment au luat parte Il:. Frați din mai multe Mari Loji din România, printre care: Marea Loja Regulară Europa Unită, Marea Loja a românilor de pretutindeni, Marea Loja Sapienta et Veritas sau reprezentanți ai Marelui Orient din România. De asemenea, ne-am bucurat de prezența Il:. Frate Alain Michelet, Mare Maestru al Marii Loji Simbolice din Burgundia, precum și a Prea Respectabililor Frați: Nicola Tucci – Mare Maetru, Setimio Tancredi – Mare Maestru Adjunct, Pasquale Constanzo, Suveran Mare Comandor, din cadrul Marelui Orient Italian Piazza del Gesu, precum și Il:. Frați Horia Nestorescu Bălcești – Mare Maestru din Trecut și George Petrescu – Fondatorul Alianței Masonice “Tracia”.

Acesta a fost cel de-al doilea eveniment de maximă importanță din ultimele luni pentru M:.L:. S:.A:.R:., iar numărul Fraților prezenți demonstrează faptul că Marea Lojă de Studiu al Artei Regale este pe un drum ascendent, iar proiectele noastre rezonează cu ideologia Masoneriei Universale. Din motive obiective, nu au putut fi prezenți Frați din Marele Orient al Ungariei, Marea Lojă Independentă a statului Quintana Roo din Mexic, Marea Lojă Universala a Portugaliei și Marea Lojă Națională din Muntelegru. Prea Respectabilii Frați ne-au transmis pe această cale cele mai călduroase salutări fraterne. In cadrul acestui eveniment, Marea Lojă Tradițională și Simbolică “Opera” din Franţa, prin Il:.F:. M:.M:. Adj:. Renato Monju ne-a transmis un mesaj de susținere în proiectele pe care M:.L: S:.A:.R:. urmează să le desfășoare în viitorul apropiat.

Unul dintre punctele de referinţă al acestui Convent a fost decretarea R:.L:. Magnum Opus nr. 33, Or:. Braşov şi înscăunarea V:.M:. Szekely Tamas în funcţia de V:.M:. Aceste evenimente au fost succedate de Agapa Fraternă, unde toţi Fraţii au sărbătorit într-un mod solemn.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top