fbpx
Agapa masonica

Cina cea de Taină (6018)

Devenită deja o tradiţie, celebrarea ‘Cinei cea de Taină’, a presărat şi de această dată în cugetul Fraţilor ideile şi valorile dobândite şi practicate de Iisus prin conştiinţa Hristică.

Acest eveniment, ce are la bază un ritual cu învăţături creştine, mistice, permite participanţilor să guste din cadrul emoţional al unui veritabil Cavaler Rozaruce.

Sub lumina M :.A :.A :.U:. , Marea Lojă de Studiu al Artei Regale, Joi – 5 Aprilie 6018 A :. L :. – a fost gazda acestei ceremonii care a reprezentat un prilej minunat pentru Frați din diferite structuri, obdiențe să mărească și să întărească lanțul unirii în care ne regăsim cu toții.

În prima parte a festivității, delegați ai Marii Loji Carpathia, R :.L :. Ouroborus – Or :. Cluj-Napoca, R :.L :. Kos Karoly – Or :. Sfântu Gheorghe, precum și Frați aparținând Marii Loji a Românilor de Pretutindeni de Studii și Cercetări Masonice s-au bucurat împreună cu Iluștrii Frați ce activează în cadrul Marii Loji de Studiu al Artei Regale, de tainele, învățăturile și pildele ritualului ce a fost prezidat de Il :. Frate Popescu Ceris Marian – V :. M :. al R :.L :. Acacia Nr.1, Or:. București.  Ne-am unit cu toții sub numele de Cavaleri ai Vulturului și Pelicanului, pentru a trezi în conștiința noastră cele mai sublime gânduri, împodobite apoi de forța și devotamentul unui veritabil Francmason.

Idealurile și principiile comune ale M :.L :.  S :.A :.R :. și ale M :.L :. Carpathia au făcut posibilă semnarea unui tratat de recunoaștere și amiciție între cele două entități; fapt ce ne întărește optimismul și credința în dezvoltarea și coagularea Masoneriei în România. Ne bucurăm pentru acest pas și ne dorim o colaborare frumoasă și utilă, bazată pe valorile deja consacrate de M :.M :. Cojan Sorin  și Pro Marele Maestru Gădălean Sorin la semnarea Decretului.

V :.M :. Florian Togan, reprezentant al R :. L:. Ouroborus, a revenit cu bucurie pentru a ne fi alături într-un astfel de moment cu o puternică încărcătură emoținală și morală.

Numeroși Frați din M :. L :. R :. P :. S :. C :. M :., precum și preaiubiții Frați din R :.L :. Kos Karoly, au venit cu spiritul fratern cu care ne-au obișnuit în umilul nostru Templu, pentru a lua parte la acest eveniment. Cavaleri cu inimile deschise au primit și au dat mai departe din pâine și vin, simboluri ale trupului și sangelui lui Hristos.

A doua parte a festivității, la agapa fraternă, a reamintit Fraților, că un Cavaler manifestă neîncetat față de cei din jur bunăvoință și compasiune. Chiar și ultimul colț de pâine îl împarte cu cel flămând, chiar și ultimele picături de apă le împarte cu cel însetat. Cu aceste izvoare în suflet, toți Frații am împărțit pâinea și vinul precum Hristos ne-a învățat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top