Ne aflăm din nou înconjurați de atmosfera de sărbătoare specifică Sfintelor Sărbători Pascale, ce ne prezintă una dintre cele mai profunde învățături cu cea mai mare rezonanță în lumea creștină. Această perioadă, cu toate tradițiile ei, ne sensibilizează spiritul înspre sublimele trăiri ce izvorăsc din iubire: compasiunea, credința și speranța. Latura exoterică a fost completată în cadrul Marii Loji de Studiu al Artei Regale, la Or:. București într-o Ținută rituală denumită ”Cina Cea de Taină” în data de 25.05.6019 A:.L:. .
Venerabilul Maestru, R:.F:. Ceris Popescu, împreună cu Ofițerii R:.L:. Acacia Nr. 1, împodobiți de mantia Cavalerilor de Rosa-Cruce, sub protecția vulturului si al pelicanului, a condus lucrările atelierului cu o notă solemnă specifică ceremoniei, trezind în inimile Fraților prezenți sentimente dintre cele mai puternice. Templul a găzduit Frați de la Or:. Cluj, Or:. Brașov, Or:. București, prezenți fiind și Fr:. din M:.L:.R:.P:.S:.C:.M:., cu care împreună am fost părtași la frângerea pâinii și împărțirea ei împreună cu vinul tuturor fraților, la fel cum Hristos a făcut cu discipolii săi. Discursurile M:.M:. P:.R:.Fr:. Silviu Vrânceanu, M:.M:. Adjunct P:.R:.Fr:. Leah Traian au fost în ton cu ritualul, îndemnând la conștientizarea că menirea unui Francmason este de a fi un exemplu pentru societate, de a șlefuii piatra nu doar pentru a fi netedă și a reflecta la nivel material toate strălucirile înșelătoare, ci mai degrabă de a transcende acest nivel si a lăsa lumina să radieze din interiorul pietrei, gata de sacrificiu în lupta cu întunericul.
Festivitatea a continuat la Agapa, unde s-a încheiat ritualul prin împărțirea frățească a bucatelor și o rugăciune înainte de masă, urmată de socializarea fraților.