fbpx

Celebrarea echinocțiului de toamnă și deschiderea anului Masonic

Odată cu debutul toamnei astronomice prin cel de-al doilea echinocțiu din an, M:.L:.S:.A:.R:. a reînceput oficial activitatea cu o ceremonie dedicată acestui eveniment celest. Sâmbătă 22 Septembrie Fr:. din cadrul Marii Loji și invitați din alte obediențe, reuniți în spiritul fratern la deschiderea anului masonic 6018-6019 A:.L:. , am reflectat cu toții la simbolismul acestui punct autumnal de stabilitate – când ziua este egală cu noaptea și lumina în raport cu întunericul se manifestă cu aceeași intensitate. Un astfel de moment nu putea fi mai bine pătruns decât printr-un Ritual pe măsură – cu o profundă încărcătură spirituală și filozofică, ce a conturat un cadru emoțional de o înaltă vibrație, îndemnând la gratitudine, echilibru și studiu.

Avem obiective mărețe, iar implicarea și consecvența sunt imperios necesare în realizarea lor, astfel, în direcția facilitării evenimentelor internaționale, pe ordinea de zi a acestei Ținute a fost decretarea R:.L:. Sol Invictus No. 13 ce își va desfășura lucrările în limba engleză. Fr:. Antonius Karasoulas a fost înscăunat ca Venerabil Maestru și conducător al lucrărilor noii Loje. Tot în această direcție Funcția de Mare Cancelar a fost înființată și ocupată de Fr:. Onescu Dragoș.

Înaintea închiderii lucrărilor numeroși Frați, atât de pe coloane cât și invitați aflați la Orient, precum Marele Maestru al Marii Loji Romane a Ritului Scoțian Antic și Acceptat – Dan Lucian Rabinca, au luat cuvântul, transmițând fiecare viziunea comună de consolidare a relațiilor pe plan intern și extern, înspre idealul Universal. De asemenea  au fost anunțate câteva dintre următoarele evenimente la care M:.L:.S:.A:.R:. se va implica fie ca invitat, fie ca organizator.

După desfășurarea lucrărilor în Templu, frații s-au putut bucura de roadele acestei toamne la o Agapa Fraternă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scroll to top