mobile-logo
Top

Tinuta „Cina cea de Taina”

MLSARNouTinuta „Cina cea de Taina”

Tinuta „Cina cea de Taina”

După vechile tradiții masonice, în data de 28.04.6016 A:.L:., Marea Lojă de Studiu al Artei Regale, împreună cu Marea Lojă a Românilor de Pretutindeni au reunit Frații din cele două Obediențe și nu numai, în același Templu pentru a lucra după voia M:.A:.A:.U:.

În cadrul aceste Ținute Solemne, au fost invitați Frați din mai multe Obediențe de pe teritoriul țării. Printe alții, au fost prezenți Iluștrii Frați: Adrian Mac Liman – Președintele Centrului Paneuropean de Studii și Cercetări Masonice din București și președinte al Centrului Iberic de Studii și Cercetări Masonice din Madrid; Marele Maestru al M:.L:. S:.A:.R:. – Sorin Cojan, Marele Maestru al Marii Loji a Romanilor de Pretutindeni – Ionel Milea; Suveran Mare Comandor al Marii Loji a Romanilor de Pretutindeni – Vlad Vasile, Marele Orator al Marii Loji Regulare Europa Unita – Dan Stroescu; precum și P:.I:.F:. Cristian Tache (V:.M:. al R:.L:. Frăția – Or:. Brăila) și Lajos Ordog (V:.M:. al R:.L:. Kos Karoly – Or:. Sfântu Gheorghe).

Această Ținută inspirată din ritualurile Cavelerilor Rosacruce a continuat cu Agapa Ritualistică, unde toți Frații, indiferent de Obediența din care au făcut parte au avut prilejul să trăiască acest moment împreună.

Acesta este un semnal pozitiv la dezideratul nostru de a unifica Masoneria Română și de a coagula relațiile dintre membrii aparținând unor structuri diferite, dar uniți de aceleași principii și idealuri. Dat fiind faptul că ne-am adunat într-un număr atât de mare este cel mai bun exemplu de practică a Masoneriei Universale pe teritoriul României.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.