mobile-logo
Top

Identitatea Marii Loje de Studiu al Artei Regale

MLSARIdentitatea Marii Loje de Studiu al Artei Regale

Sigiliu MLRSAR rosuArta regală este definită de Masoneria Universala ca fiind: „Arta care face dintr-un profan – prin complexul proces de Initiere – un rege, propriul sau stapan, dar si suveranul suprem al naturii.”
Arta Regală este, prin excelență, arta construcției, deopotrivă materiale și spirituale. Precum înțelepciunea regelui Solomon, Arta Regală ne invață cum să gândim corect, cum să ne facem din gând cuvânt, iar din cuvânt puterea magică de a construi o lume mai bună și mai dreaptă.

În ceea ce privește țelurile noastre, lucrurile sunt cât se poate de clare. dacă ne raportăm și la definiția de mai sus, în primul rând dorim să punem accentul pe dezvoltarea spirituală, ezoterică și ritualistică, ceea ce se poate realiza doar prin studiu individual și comun intens, cât și prin experiențe și exerciții practice care să susțină acest studiu. În acest sens vom da o atenție deosebită noilor membri care doresc să intre în rândurile noastre. Dezinteresul unora pentru partea spirituală și dorința lor de câștiguri materiale nu vor face decât să ne îngreuneze și să ne întârzie progresul, ceea ce înseamnă că alături de noi, în acest Ordin, vor fi admise doar acele persoane care ne împărtășesc scopurile și idealurile.

In al doilea rând, dorim ca Obediența noastră să se implice mai mult în societate, deoarece oamenii obișnuiti tind să facă alegeri greșite și să aleaga întotdeauna calea cea mai ușoară. Din această cauză va trebui să susținem și să dezvoltăm cultura, ideea de bine și conceptul de frumos. Societatea, dar mai ales tinerii, trebuie să înțeleagă faptul că există o alternativă la incultură, prost gust, ignoranță și indiferență. Prin organizarea de diferite evenimente culturale vom rezolva toate problemele menționate mai sus și pe de altă parte vom face primul pas în a scoate Masoneria din umbră. Considerăm că a sosit momentul ca Masoneria română să se implice mai mult în societate, să fie mai vizibilă și sa nu mai fie privită de către oamenii obișnuiti prin filtrul unor superstiții, temeri și idei prost ințelese și nefondate. Pentru a avea un rol benefic cât mai mare în societate, noi suntem dispuși să colaborăm cu orice organizație masonică, de orice obediență, atâta timp cât aceasta ne împărtășește scopurile, deoarece numai în acest mod putem pratica o masonerie universală și doar asa ne putem numi Frați cu adevărat. Colaborările se vor realiza sub forma unor vizite, consultări sau participări la diferite evenimente. Desigur aceste vizite de lucru și contacte se vor realiza fără a se aduce atingere autonomiei, regulamentului sau obedienței niciuneia dintre părti. Scopul principal este crearea unor legături cât mai puternice în lumea masonică, cât și dezvoltarea pe toate planurile a celor care doresc respectivele colaborări, sub ghidarea și cu voia M:.A:.A:.U:.